Jordingsanlæg


Jordingsanlæg er en af de vigtigste elementer i byggeriet, når det drejer sig om sikkerhed. Fokus er at få et godt potentiale i installationen. 

Der findes forskellige former for jordingsanlæg: fundamentselektroder, ringjord, dybdeelektroder og delektronsystemet. Disse kan du læse mere i undermenuen til venstre.

Jordingsanlæg skal tænkes med ind fra byggeriets begyndelse. Typisk anvender man fundamentselektrode. Det skyldes ofte, at det er en prisbillig måde at lave et godt jordingsanlæg på. Jordingsanlægget skal projekteres efter, hvilket område det skal anvendes i. Eksempelvis skal jordingsanlægget laves på én måde i et transformerrum og på en anden måde i fx et landbrug. Det fælles for dem begge er dog, at det skal tænke ind i starten af byggeriet og projektere det, så man sikrer sig et godt og stabilt jordingsanlæg.

Når man projekterer et anlæg, er det vigtigt at man har korrosion for øje. I Dan Deletron oplever vi ofte at el-fagets fagfolk stadig er i tvivl om, hvilke metaller man må anvende og om man skal beskytte/coate kobbertråd osv.

Alle disse spørgsmål og mange flere har vi erfaring med - både som vejledning men også i praksis. Hos Dan Delektron er der hjælp at hente, og vi har egne montører i Jylland og på Fyn og Sjælland.

Har du  et projekt som du ønsker vores assistence til, fx enten med at projektere eller beskrive,

så tag gerne fat i os for en snak vedr. dette på tlf. 7010 8888

Nybyg DSCF0006