Dan Delektron har i mere end 50 år været med, når der inden for sport og kultur bygges nyt, istandsættes og til vedligeholdelse af eksisterende bygninger og anlæg. Vores erfaringer spænder vidt – store som små projekter – fx byggede vi med på Royal Arena i København og vi er også med, når den lokale golfklub skal have en lynhytte / et golfshelter med lynbeskyttelse ude i terrænet.

 

 

Vores kerneområder er lynbeskyttelse, jordingsanlæg, potentialudligning og transientbeskyttelse – og så ved vi også pænt meget om katodisk beskyttelse og elektrisk støj i bred forstand.

 

Vi leverer rådgivning, montage, konsulentydelser, projektløsninger og ikke mindst eftersyn og vedligehold af alle typer bygninger og elinstallationer over hele landet. 

 

Her et udpluk af vores erfaringsportefølje inden for sport og kultur:

  • Stations, baneanlæg, sportsbelysning
  • Museer, kulturhuse, biblioteker, gallerier  
  • Oplevelsesparker, forlystelser, sciencecentre
  • Events, markeds- og koncertpladser
  • Fredede og bevaringsværdige bygninger, kirker, slotte, herregårde
  • Festivalscener og andre spændende udfordringer på festivalpladsen
  • Fyrtårne og andre udsigtstårne fx det store timeglasformede skovtårn ved Gisselfeld Kloster (på billedet)

Ingen opgave er for stor eller for lille - selv lynbeskyttelse af en storkerede har vi beregnet - og vi har en del opgaver, hvor vi sågar blot er ude på en lokation for at eftermåle, kontrollere og vurdere.  

 

Tøv derfor ikke med at kontakte os, for har vi ikke selv ekspertisen til at hjælpe dig, så kender vi helt sikkert andre som har. Ring 7010 8888

 

Solid erfaring med at beregne, designe, projektere og montere

Vores løsninger bygger på solid faglig indsigt, ekspertise i bekendtgørelser og normer, de bedste visualiseringer og frem for alt så ved vi, hvad der kan lade sig gøre i praksis. Vi bliver faktisk ofte bedt om at løse en sag, fordi det projekterede anlæg ikke lader sig gøre i praksis. Uanset hvornår vi kommer med i processen, så er vi på løsningsholdet.

 

Vi har sammen arrangør eller bygherre fundet de mest harmoniske og bæredygtige løsninger, så sikkerhed, arkitektur og funktionalitet forenes.

Både i valg af materialer og i de indbyggede løsninger er vi skarpe i at udnytte det potentiale, der er til stede i bygningen og/eller konstruktionen. Vores produkter kommer fra førende producenter i Europa.

 

 

 

Overspændingsbeskyttelse er i fokus inden for kultur og sport

Transientbeskyttelse, overspændingsbeskyttelse, overspændingsafleder eller beskyttelse mod transiente overspændinger er forskellige betegnelser til beskyttelsesmetoden. Overspændinger i elinstallationer kan opstå som følge af atmosfæriske påvirkninger (direkte lynnedslag eller indirekte), udsving i elforsyningen mv. Denne utilsigtede overspænding er af kort varighed, men kan være mange gange højere end almindelig netspænding.

Transiente overspændinger har i mange år været en undervurderet risiko. Derfor er kommet nye skærpede krav til vurdering af behovet for overspændingsbeskyttelse pr. 1. juli 2017. Formålet er at undgå skader på mennesker, dyr, installationer og materiel.  Stort set alle installationstyper er omfattet. Med de nye krav til transientbeskyttelse af elinstallationer er det skadens konsekvens, som afgør behovet beskyttelse. Det primære fokus er at minimere de sikkerhedsmæssige risici, men de økonomiske aspekter bør også tages med i betragtning. Skader forårsaget af overspændinger i elinstallationen koster hvert år virksomheder dyrt.  

 

 

 

4 steder, hvor du skal være særlig opmærksom

Alle nye installationer skal som udgangspunkt beskyttes mod transiente overspændinger. Vær ekstra påpasselig hvor konsekvensen af overspænding kan påvirke:

  1. Menneske- eller dyreliv
  2. Offentlige serviceydelser og kulturarv
  3. Industrielle og kommercielle aktiviteter
  4. Et stort antal mennesker

Kun få installationer er ikke inkluderet i ovenstående. Er du i tvivl om overspændingsbeskyttelse er påkrævet, så skal du lave en risikovurdering af installationen. Den vurdering kan vi hjælpe dig med - ring 7010 8888

Hvornår har I sidst fået kontrolleret lynbeskyttelsesanlægget?

Få en fast serviceaftale med Dan Delektron til en fast pris, så laver vi årligt eftersyn af bygningens udvendige lynaflederanlæg og du er således på den sikre side.

 

Du får altid en eftersynsrapport som dokumentation efter vores besøg med optegninger, skitser, billeder, målinger mv. og indholdet kan naturligvis tilpasses efter jeres behov.

Mindre vedligehold udfører vi samtidig med eftersynet. Afslører eftersynet, at der er behov for reparationer, så får du et prisoverslag inden vi påbegynder. Læs mere om vores eftersynsaftaler eller kontakt os og hør nærmere.


Følg os

 

Lynintensiteten i Danmark

Vi har i Danmark gennemsnitlig ca. 0,25 lynnedslag pr. km2 pr. år. Lynaktiviteten er størst i perioden juni til august, hvor 76 - 85% af lynene registreres (opgjort på tværs af forskellige lynstatistikker i årene 1991-2010).

 

 

 

 

Potentialudligning til sport, kultur og events

Potentialudligning er ikke bare potentialudligning. Udligningsforbindelserne har til formål at beskytte personer (og dyr) mod spændingsforskelle, som kan forekomme ved berøring af fx pumper, motor, rør, ventilationsanlæg og andre metalliske bygningsdele.

 

Der stilles større og større krav til både den udførende el-fagmand, men også til den projekterende specialist. Årsagen er, at der stilles specifikke krav afhængig af, hvor potentialudligningen skal udføres. Vi kender miljøerne og de krav der stilles til udligninger og valg af komponenter, og så har vi mere end 50 års erfaring med montering af potentialudligning i alle typer af miljøer, byggerier, scener, stadions og i alle brancher.

 

Rundt omkring her på siden finder du ligeledes mere viden om vores øvrige specialistområder og de produkter vi leverer til at øge sikkerheden.

Stil os gerne en udfordring

Vi leverer rådgivning, montage, konsulentydelser, projektløsninger samt eftersyn og vedligehold over hele landet. 

Har du en opgave, et udbud, spørgsmål, søger projekteringsbistand så kontakt os. Uanset hvornår vi kommer med i processen, så er vi på løsningsholdet.