Bevaringsværdige bygninger er bygninger med særlige arkitektoniske eller kulturhistoriske kvaliteter. Bygningernes særlige værdier og idealer samt deres oprindelse og karakteristika fx udtryk, farver, materialer osv. stiller særlige krav til istandsættelse og vedligehold og konsekvenserne af et lynnedslag er skræmmende.

 

Vi sikrer Danmarks vigtige bygninger

Dan Delektron har i mere end 50 år lavet lynbeskyttelse på alle typer af bevaringsværdige bygninger. Vi har stor respekt for at være medvirkende til at bygningerne bevares - selv i det værste tordenvejr.

Vi er specialister i at finde den bedste arkitektoniske lynaflederløsninger til disse bygninger bl.a. ved brug af indfarvede materialer til den ydre lynbeskyttelse, så man får den optimale beskyttelse uden at gå på kompromis på bygningens fremtræden og det karakteristiske for den stilart, som bygningen repræsenterer.

Vores kerneområder er lynaflederanlæg, jording, potentialudligning og transientbeskyttelse og så ved vi også pænt meget om katodisk beskyttelse.  


Følg os

 

 

Lynbeskyttelse - etablering af anlæg eller blot et eftersyn 

Hvis du har en opgave med beskyttelse af en bevaringsværdig bygning, så laver vi gerne et konkret tilbud, så du kan forholde dig til en totalpris. Vi efterser og kontrolmåler årligt et stort antal bygninger og sikrer derved at beskyttelsen er intakt


Ved afslutning af vores arbejde modtager du dokumentation, og ved længerevarende opgaver kan laves aftale om løbende dokumentation. Dokumentationens indhold afhænger af opgavens omfang og kan naturligvis tilpasses særlige behov. 

 

Potentialudligning i bevaringsværdige bygninger

Potentialudligning er i dag et krav i enhver elinstallation i henhold til Installationsbekendtgørelsen - DS/HD 60364-serien. I bevaringsværdige bygninger skal der etableres beskyttende potentialudligning (tidligere kaldet hovedudligningsforbindelser).

 

Udligningerne har til formål at beskytte personer mod spændingsforskelle, som kan forekomme ved berøring af rør, varme- og ventilationsanlæg og metalliske bygningsdele.

 

Det er vigtigt at vælge de rigtige materialer til udligningsforbindelserne, således der ikke sker en unødig galvanisk tæring i bygningen, og dette er særdeles vigtig i ældre bevaringsværdige bygninger.

 

Sådan sikrer du optimalt design og arkitektonisk harmoni

Vi har eget værksted og sikrer derved, at komponenter og produkter kan tilpasses den enkelte opgave, særlige arkitektoniske hensyn mv., men vi har selvfølgelig et velassorteret standardsortiment, som dækker langt de fleste opgaver.

 

Vi er specialister i både at være ingeniørens problemløser og samtidig sikre arkitektens oprindelige valg af form, udtryk og materialer. Det samme gør sig gældende, når vi arbejder med arkitektoniske løsninger til fredede og bevaringsværdige bygninger.

 

 

Case-reference

Roskilde Domkirke

Kongegrave og Verdensarv: Restaurering af Roskilde Domkirke 2006-2009 - Dan Delektron leverede lynaflederanlæg

Domkirken er udpeget som en af Danmarks absolutte arkitektoniske mesterværker og blev i 1995 tilføjet listen over UNESCOs verdensarv. Kirken er overvejende gotisk byggestil, men flere stilarter er kommet til gennem tiden med bidrag fra de bedste danske arkitekter således kirken i dag repræsenterer 800 års stilarter.

LÆS HELE CASEN

 

Stor erfaring med at beregne, designe, projektere og montere

Vores løsninger bygger på solid faglig indsigt, ekspertise i bekendtgørelser og normer, de bedste visualiseringer og frem for alt så ved vi, hvad der kan lade sig gøre i praksis. Vi bliver faktisk ofte bedt om at løse en sag, fordi det projekterede anlæg ikke lader sig gøre i praksis. Uanset hvornår vi kommer med i processen, så er vi på løsningsholdet.

 

Vi har dyb respekt for de arkitektoniske hensyn og sætter en ære i at vores løsninger fremtræder i harmoni med bygningens ydre. Det være sig både i valg af materialer og i de indbyggede løsninger, hvor vi er skarpe i at udnytte det potentiale, der er til stede i bygningens konstruktion. 

 

Dét får du oveni

Når du vælger Dan Delektron som rådgiver, sparringspartner eller udfører, så vælger du samtidig mere end 50 års erfaring. Du vælger selv hvad vi skal bidrage med, så lad os tage en indledende og uforpligtigende snak. Har vi ikke selv ekspertisen, så kender vi helt sikkert nogen i vores netværk som har.

Kontakt os på 7010 8888 eller mail@dandel.dk

Stil os gerne en udfordring

Vi leverer rådgivning, montage, konsulentydelser, projektløsninger samt eftersyn og vedligehold over hele landet. 

Har du en opgave, et udbud, spørgsmål, søger projekteringsbistand så kontakt os. Uanset hvornår vi kommer med i processen, så er vi på løsningsholdet.