Dan Delektron A/S har eksisteret i mere end 50 år og ejes i dag fuld ud af Kenn Hansen, som også er direktør i virksomheden. Sammen med 2 andre aktionærer købte han i 2008 virksomheden af Carl G. Bechgaard, der ønskede at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

 

Dan Delektron A/S blev grundlagt i august 1969 af Hommema van 1825 BV, som er en af Hollands førende virksomheder inden for jording og lynbeskyttelse.

Hommema blev grundlagt i 1825 og havde også afdelinger i Tyskland og Belgien.

 

Hommema havde patentet på en speciel jordelektrode uden samlinger, delektron-elektroden, og deraf kommer navnet: Dan for Danmark og Delektron for metoden, som betoner sikkerhed og kvalitet. Dette blev grundlaget for Dan Delektrons renomme for kvalitet indenfor jordingssystemer.

 

Efter at hollænderne i et par år uden held havde forsøgt at drive Dan Delektron, købte Carl G. Bechgaard firmaet i 1971 i forbindelse med, at han vendte tilbage til Danmark efter i en årrække at have drevet selvstændig virksomhed i USA. Han overtog ledelsen og samtidig blev Dan Delektrons kontor flyttet fra Esbjerg til Vejle. Know-how og materialer blev i en årrække herefter stadig købt hos Hommema.

 

 

I 1976 udvidede Dan Delektron sine ydelser til at omfatte både jordingsanlæg og lynbeskyttelse af bygninger.

 

I 1977 gik Dan Delektron ind i problematikken omkring transientbeskyttelse af elektronik. I de følgende år optog firmaet handelsmæssig repræsentation for en række udenlandske fabrikanter af kvalitetsprodukter til transient- og lynbeskyttelse samt jordingsanlæg.

 

Efter en række år med ekspansion flyttede firmaet i 1984 til større lokaler i Vejle.

 

I forbindelse med udgivelsen af en ny Stærkstrømsbekendtgørelse i 1993 satte Dan Delektron fokus på at styrket potentialudligning, som et af sine forretningsmæssige kerneområder.

 

I 2008 ønsker Carl G. Bechgaard at trække sig tilbage og derved overtager Kenn Hansen virksomheden, som direktør og hovedaktionær. Derudover indtræder virksomhedens daværende salgschef Jan Poulsen som aktionær og yderligere en invester tager del i virksomheden.

 

I årene herefter går udviklingen stærkt og 2012 overtager Kenn Hansen virksomheden fuldt ud.

 

I 2015 opkøber Dan Delektron konkurrenten Dansk Lynbeskyttelse for at opnå en bedre synergi i begge virksomheder. Både montørerne og ejeren af Dansk Lynbeskyttelse Preben Jensen ansættes herefter i Dan Delektron – og den beslutning er vi super glade for den dag i dag.

 

Stil os gerne en udfordring

Vi leverer rådgivning, montage, konsulentydelser, projektløsninger samt eftersyn og vedligehold over hele landet. 

Har du en opgave, et udbud, spørgsmål, søger projekteringsbistand så kontakt os. Uanset hvornår vi kommer med i processen, så er vi på løsningsholdet.